lt
en

Deutschland

Italia

España

United Kingdom

United States

Lietuva

Kaip išsirinkti terminio vaizdo monoklį

Pulsar“ terminio vaizdo monokliai skirti tiems, kuriuos sieja aistra pamatyti tai, kas nematoma, pažvelgti už žmogaus regos ribų bei patirti nepamirštamų akimirkų stebint laukinę gamtą. Europoje sukurti ir pagaminti terminio vaizdo monokliai medžiotojui suteikia galimybę valandų valandas stebėti gyvūnus, juos aptikti ir galiausiai priimti teisingą sprendimą. Tad į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis terminio vaizdo prietaisą ir kaip jis gali praturtinti medžioklės patirtį?

Aukščiausia kokybė už prieinamą kainą

Būdamas rinkos lyderiu, inovatyvių terminio vaizdo monoklių gamintojas „Pulsar“ gali pasiūlyti aukščiausios kokybės prietaisų, prieinamų daugeliui. Už prieinamą kainą galite išsirinkti monoklį, kuris džiugins iki smulkiausių detalių apgalvotais dizaino sprendimais bei patogiu prietaiso valdymu. Beje, įgudę naudotis vienu „Pulsar“ prietaisu nesudėtingai valdysite ir bet kurį kitą šio ženklo įrenginį – visų jų valdymas panašus. Patikimos programinės įrangos dėka parsisiuntę mobiliąją programėlę „Stream Vision“ galėsite savo monoklį susieti su išmaniuoju įrenginiu – tai ne tik suteiks papildomų funkcijų ir galimybių, bet ir leis valdyti prietaiso funkcijas nuotoliniu būdu.

Šiandien „Pulsar“ siūlo rinktis iš dviejų monoklių linijų – „Axion“ ir „Helion“. Vienas dažniausiai medžiotojams bei gamtos mėgėjams kylančių klausimų – kuo skiriasi šios dvi linijos ir kurį monoklį verta rinktis. Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus palygindami šių prietaisų paskirtį ir technines bei funkcines charakteristikas.

Kompaktiškas ir lengvas „Axion

Visų pirma, dvi įrenginių linijas skiria pati prietaiso koncepcija. „Axion“ – tai kompaktiškas ir itin lengvas monoklis. Jį be vargo galėsite nešiotis kišenėje, nedidelėje kuprinėje ar patogiai pakabintą ant dirželio. Aplinkos poveikiui atsparus monoklis, pagamintas iš lengvo magnio lydinio, yra tvirtas, nebijo smūgių, užima mažai vietos ir sveria vos kelis šimtus gramų.

Nors ir mažas, „Axion“ pasižymi itin aukšta vaizdo raiška net ir esant sudėtingoms aplinkos sąlygoms, kurios daugumai terminio vaizdo prietaisų tampa iššūkiu. „Pulsar“ asortimente galima rasti gana platų šios linijos produktų pasirinkimą, atliepiantį pačius įvairiausius medžiotojų poreikius.

Funkcionalus ir efektyvus „Helion

„Helion“ koncepcija kiek kitokia. Šie monokliai pasižymi pačiomis pažangiausiomis funkcijomis. Šviesai pralaidesnis F50/1.0 objektyvas su itin jautriu jutikliu užtikrina didelį aptikimo nuotolį (iki 1800 metrų). Viena efektyviausių baterijų rinkoje garantuoja ilgą prietaiso naudojimo trukmę. Pilnai vandeniui nepralaidus korpusas (IPX7 vandens atsparumo klasė) apsaugo įrenginį nuo liūties, sniego ir rūko, net 30 min. panardintas į vandenį 1 m gylyje prietaisas puikiai veiks.

„Helion“ monokliai išsiskiria aukšta vaizdo raiška net sudėtingomis aplinkos sąlygomis esant nedideliam temperatūrų skirtumui. Aiškūs ir kontrastingi šiluminiai vaizdai leidžia geriau identifikuoti gyvūnus, jų skiriamuosius bruožus ir mažiausius objektus, pavyzdžiui, šakas, lapus ar reljefo ypatybes.

Šio prietaisas yra šiek tiek didesnis už „Axion“ (nors jis puikiai telpa į švarko kišenę), tačiau tai, neabejotinai, galingas ir aplinkos poveikiui itin atsparus monoklis.

Medžioklės kompanionai

Susipažinę su prietaisų skirtumais, pažvelkime, kas juos sieja. Pirmiausia – valdymo meniu, beveik identiški daugumoje „Pulsar“ įrenginių. Abi monoklių linijos gali būti susiejamos su išmaniaisiais įrenginiais, tai suteikia galimybę nuotoliniu būdu valdyti terminio vaizdo prietaisą, atnaujinti jo programinę įrangą bei persiųsti foto ir vaizdo duomenis. „Axion“ ir „Helion“ linijos išsiskiria estetišku dizainu bei tvirtu ir lengvu magnio lydinio korpusu, užtikrinančiu prietaiso tvirtumą ir efektyvumą pačiomis įvairiausiomis medžioklės sąlygomis.

Tad kaip nuspręsti, kuris prietaisas geriausiai atitinka jūsų poreikius? Iš pirmo žvilgsnio galėtų pasirodyti, kad „Axion“ labiau tinkamas medžiotojams ir šauliams, o „Helion“ – gamtos stebėtojams, tyrinėtojams, gelbėjimo darbams ar kelionėms gamtoje. Tačiau iš tiesų abu prietaisai gali tapti patikimais medžioklės kompanionais. O pasirinkimas išties platus: šiais metais „Pulsar“ siūlo net penkias „Axion“ modifikacijos ir tris „Helion“ modelius.

Nėra klaidingo pasirinkimo

Norėdami palengvinti pasirinkimą, palyginkime du skirtingų linijų monoklius: „Axion XQ38“ ir „Helion 2 XQ50F“. Visa, ką minėjome anksčiau, tinka abiem įrenginiams. O dabar apžvelkime šių dviejų modelių charakteristikas.

Axion XQ38“ yra aukščiausios kokybės įrenginys visoje „Axion“ linijoje. Jis pasižymi jautriausiu jutikliu, efektyviausiu objektyvu (itin ryškus ir aiškus vaizdas), didžiausiu aptikimo nuotoliu (iki 1350 m), vaizdo priartinimo iki 14 kartų funkcija ir aukštu atsparumu aplinkos poveikiui.

Abu pasirinkti monokliai pasižymi kokybiškuoju prancūzišku „Ulis“ jutikliu. Šis pažangus šiluminis vaizdo jutiklis su NETD 40mK užtikrina nepriekaištingą detalių atpažinimą net sudėtingiausiomis oro sąlygomis. „Helion 2 XQ50F“ užtikrina maksimalų aptikimo efektyvumą, pasiekiamą dėl šviesai itin pralaidaus objektyvo.

 

Axion XQ38

Helion 2 XQ50F

Jutiklis

384х288 pikselių, @ 17 μm

Objektyvas

F38/1.2

F50/1.0

Didinimas

3.5–14 kartų

4.5–18 kartų

Regėjimo laukas

9.8x7.4 °

7.5x5.6 °

Aptikimo diapazonas

1350 m

1800 m

Ekranas

AMOLED 1024x768 pikselių

Veikimo temperatūros diapazonas

-25 – +40 °С

-25 – +50 °С

Baterijos tipas

Išimama baterija

Baterijos talpa

4.9 Ah

6.4 Ah

Baterijos veikimo laikas

iki 6 val.

iki 9 val.

Matmenys

176x49x73 mm

226x55x58 mm

Svoris

350 g

500 g

Priėjome išvadą, kad abu „Pulsar“ monokliai yra ir panašūs, ir skirtingi tuo pat metu. Jie abu pasižymi panašiu funkcionalumu, meniu ir valdymu. „Helion“ – galingesnis ir veikia ilgiau, tačiau yra didesnis ir kiek sunkesnis. Belieka pasirinkti, kuris prietaisas labiausiai atitinka jūsų poreikius – kompaktiškasis „Axion“ ar efektyvusis ir universalusis „Helion“. Abu jie pasižymi aukščiausia kokybe, patikima technologija ir vizualiai patraukliu dizainu. Tad neabejokite, kad abu pasirinkimai bus teisingi.